Een duik in uw toekomstige zwembad dankzij virtual reality

Een virtuele showroom om klanten te helpen het zwembad van hun dromen te kiezen zonder nat te worden

LPW Ceramic Pools, de Belgische fabrikant van monoblok zwembaden, stelt zijn virtuele showroom in avant-première voor op Batibouw. Met behulp van een reality-bril duikt de bezoeker letterlijk in het zwembad van zijn dromen. Deze virtuele showroom is voor de zwembadfabrikant een echt voordeel: alle modellen worden getoond en kunnen virtueel worden getest, zonder dat de bezoeker nat wordt. Zo kan de klant het zwembadmodel dat het meest aan zijn verwachtingen voldoet selecteren, testen en daarna misschien aankopen. Deze ervaring is uniek in België en verhuist na Batibouw naar de showroom van LPW Ceramic Pools in Aarschot, naast de fabriek.

Virtual reality voor toekomstige zwembadeigenaars

LPW Ceramic Pools is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in de bouw van monoblok zwembaden in composiet. Bovendien is het pionier in de sector op het gebied van innovatie. Managing Director Guillaume de Troostembergh is ervan overtuigd dat de nieuwe technologieën een grote hulp kunnen zijn bij het maken van belangrijke keuzes. Zo’n belangrijke keuze is een zwembad kiezen waarvan het model, de afmetingen en de diepte geschikt zijn voor het hele gezin, en de installatie thuis. Eentje die naast uren speel- en sportplezier voor familie en vrienden ook een meerwaarde biedt aan de woning.

LPW Ceramic Pools ontwikkelde daarom in samenwerking met het bedrijf Creatix een virtual reality-applicatie. Met deze applicatie is het mogelijk om de 14 modellen uit het gamma van LPW te bekijken en naar eigen smaak te personaliseren. Zodra de afmetingen zijn ingesteld, zet de klant de bril op en stapt hij het gekozen zwembad virtueel in: de ideale manier om zelf het waterniveau te ervaren. Dankzij de applicatie is het bovendien mogelijk een duik te nemen in de vier beschikbare dieptes of om virtueel een van de vijf trappen uit het gamma uit te testen (hoektrap, Romeinse trap, onderwaterzitbank ...).

Waarom een virtuele showroom?

Wie thuis een zwembad wil plaatsen, zit natuurlijk met een hoop vragen. Hoe zal het gekozen model er uiteindelijk uitzien als het in onze tuin staat? Of hoe diep is het water precies als men erin zit?

LPW wil de klant dan ook zo goed mogelijk begeleiden bij het maken van een keuze. Guillaume de Troostembergh legt uit: "Na een tijdje begon ik te beseffen dat mensen die overwegen om thuis een zwembad te plaatsen, niet alleen willen begrijpen hoe dat zwembad wordt gemaakt, maar zich ook willen voorstellen hoe het gekozen model er in hun tuin zal uitzien.  We kunnen onmogelijk 14 modellen in onze showroom laten zien. Momenteel kunnen bezoekers er drie van onze modellen bekijken, waaronder La Plage, onze topper van 2016. Dankzij virtual reality kunnen onze klanten nu ook alle andere modellen ontdekken."

De virtuele showroom heeft bovendien een groot praktisch voordeel: hij is makkelijk te verplaatsen om voor te stellen op een beurs, zoals Batibouw.

Over LPW Ceramic Pools: meer dan 55 jaar ervaring en 10.000 tevreden klanten

Als pionier van de monobloktechniek is LPW Ceramic Pools uit Aarschot vandaag marktleider in de vervaardiging en plaatsing van zwembaden in gewapend composiet. Het bedrijf werd opgericht in de jaren zestig en wordt momenteel geleid door Guillaume de Troostembergh.

Het familiebedrijf is de grondlegger van diverse vooruitstrevende technieken zoals het gebruik van vinylesterharsen, na-harding, honingraatstructuur, keramische baden met nanopartikels, ingebouwde Covrex® rolluiken, flexibele monobloksystemen en overloopsystemen waarbij een hoge waterstand het zwembad een esthetisch mooi uitzicht geeft.

Contacteer ons
Guillaume de Troostembergh Managing Director, LPW Ceramic Pools
Helene Tuypens Project Manager, Two cents
Sophie de Liedekerke Marketing manager, LPW Ceramic Pools
Guillaume de Troostembergh Managing Director, LPW Ceramic Pools
Helene Tuypens Project Manager, Two cents
Sophie de Liedekerke Marketing manager, LPW Ceramic Pools
Over LPW Pools

Het bedrijf, dat in 1962 werd opgericht, stond aan de basis van verschillende innovatieve technieken zoals het gebruik van vinylesterhars, het gebruik van de honingraat structuur, de geïntegreerde Covrex ® Pool Protection afdekkingsystemen en de geïntegreerde dubbele hoogwaterskimmer die een buitengewoon hoog waterniveau mogelijk maakt.

Het Belgische familiebedrijf (van 3 generaties) is een van de oudste bedrijven dat zwembaden maakt in Europa; ze assembleren al sinds meer dan 55 jaar monoblokzwembaden met de beste garantie.LPW Pools
Nieuwlandlaan 87-B436 • B-3200 Aarschot