Brand onder controle bij LPW Ceramic Pools

Productie gereorganiseerd en verzekerd

De brand die vandaag ontstond bij zwembadfabrikant LPW Ceramic Pools in Aarschot is volledig onder controle. De 40 werknemers van het bedrijf zijn allemaal ongedeerd. Van bij het ontstaan van de brand werden alle veiligheidsmaatregelen getroffen voor een snelle en efficiënte evacuatie.

Brandweerlui en politie arriveerden snel ter plaatse na de brandmelding bij LPW Ceramic Pools. Alle veiligheidsmaatregelen werden genomen om risico’s ten gevolge van de rookontwikkeling tegen te gaan. Uit voorzorg werd de volledige industriezone van Aarschot geëvacueerd. Niemand is gewond of vergiftigd geraakt ten gevolge van de brand. Doordat het bedrijf voor zijn productie gebruik maakt van brandbaar maar niet-explosief materiaal, wordt het voortdurend door verschillende erkende instanties gecontroleerd en heeft het een strikt beleid inzake risicomanagement ontwikkeld. 

Guillaume de Troostembergh, CEO van LPW Ceramic Pools houdt vandaag nog een vergadering om de medewerkers van het bedrijf gerust te stellen. De productie zal in België worden gereorganiseerd en opgevolgd. Dankzij een efficiënt en vooruitziend voorraadbeheer wordt de toekomstige levering van de huidige bestellingen binnen de beste termijn verzekerd.

De bevoegde autoriteiten onderzoeken op dit moment de oorzaak van de brand.

Contactgegevens (niet voor publicatie a.u.b.)

Managing Director: Guillaume de Troostembergh (guillaume@lpw.be  0497/58.68.79)

Contacteer ons
Over LPW Pools

Het bedrijf, dat in 1962 werd opgericht, stond aan de basis van verschillende innovatieve technieken zoals het gebruik van vinylesterhars, het gebruik van de honingraat structuur, de geïntegreerde Covrex ® Pool Protection afdekkingsystemen en de geïntegreerde dubbele hoogwaterskimmer die een buitengewoon hoog waterniveau mogelijk maakt.

Het Belgische familiebedrijf (van 3 generaties) is een van de oudste bedrijven dat zwembaden maakt in Europa; ze assembleren al sinds meer dan 55 jaar monoblokzwembaden met de beste garantie.LPW Pools
Nieuwlandlaan 87-B436 • B-3200 Aarschot